Basisonderwijs

EDUCATIE: BASISONDERWIJS

Kunstclub Kerstvakantie 2018-2019

Meld je nu aan! 

Heb je zin om creatief aan de slag te gaan? Kom dan in de kerstvakantie naar de Kunstclub van Nieuw Dakota en maak je eigen kunstwerk! Je kan kiezen uit 2 of 3 januari, of kom gezellig allebei de dagen kunstwerken maken.

Wat ga je doen:
Wat is kunst? En wie heeft deze kunst bedacht?
Je kijkt naar kunst in een tentoonstelling en ontmoet de kunstenaars die deze kunstwerken maken. In de tentoonstelling zie je video’s, beeldhouwwerken, tekeningen, schilderijen of hoor je kunst die alleen maar bestaat uit geluid! Natuurlijk ga je daarna zelf aan de slag om ook een kunstwerk te maken. Je kan gaan tekenen, kleien, foto’s maken, geluid opnemen en zo zelf een kunstwerk bouwen. Aan het einde van de workshop mag je je werk presenteren aan je ouders in de echte tentoonstellingsruimte en daarna mee naar huis nemen.

Dag: woensdag 2 januari 2019 & donderdag 3 januari 2019
Tijd: 9:00-12:00 uur
Leeftijd: deelname vanaf 6 jaar

Over Educatie bij Nieuw Dakota

Nieuw Dakota biedt ruimte aan hedendaagse kunst middels kwalitatief hoogwaardige kunstprojecten, die zowel de eigen omgeving betreffen alsook van nationaal en internationaal belang zijn. De tentoonstellingen zijn toegankelijk, wat betreft grootte te overzien en Nieuw Dakota is gelegen in een bijzondere, dynamische omgeving; de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Het laagdrempelige karakter van Nieuw Dakota maakt dat bezoekers, waaronder ook kinderen en jongeren, op een toegankelijke manier in aanraking komen met hedendaagse kunst en ook met kunstenaars, curatoren en anderen. Een ontmoeting met een kunstenaar of curator blijft (jongere) bezoekers vaak nog lang bij. Bovendien toont hedendaagse kunst toont naast de werkelijkheid ook een fictieve wereld, of geeft een maatschappelijk statement. Hierop reflecteren tijdens een rondleiding, discussieavond of een een educatieve workshop creëert ruimte voor het anders bekijken van de wereld.

        

 Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (workshop op maat per leeftijdsgroep):

Een educatieprogramma duurt gemiddeld 1,5 uur (tenzij anders gewenst) en begint met een introductie over het werk en de kunstenaar. Hierna volgt een workshop waarbij wordt uitgegaan van een aspect uit de tentoonstelling; bijvoorbeeld de techniek of het materiaal waarmee is gewerkt of de reden waarom de kunstenaar het werk heeft gemaakt. Na afloop van de workshop wordt geëvalueerd wat er tijdens het maken is gebeurd en hoe dit teruggrijpt op de tentoonstelling. Regelmatig vinden bij de workshops ontmoetingen met de kunstenaar, curator of verzamelaar plaats.

Voor meer informatie of boekingen: educatie@nieuwdakota.com

De educatieve workshops voor het basisonderwijs worden ontwikkeld en uitgevoerd door Kopzwaai.