Zomeropening Nieuw Dakota: Corona-archives Passage 12 juli – 30 augustus

Op 18 maart deden we een oproep aan kunstenaars om te reflecteren op deze bijzondere periode met tekst en beeld. Sindsdien stromen de reacties binnen en maakt een curatorial team dagelijks een selectie voor op social media. Inmiddels is ook de website www.corona-archives.com en het bijhorende archief www.nieuwdakota.beamlab.nl live. 

Nieuw Dakota maakt vanaf 12 juli een zomeropstelling waar het publiek door heen kan lopen. De Passage is een eerste fysieke kennismaking van het publiek met de Corona-archives. Het wordt een bijzondere opstelling waarbij het gaat om het totaalbeeld en een impressie van de Corona-archives tot nog toe. De tentoonstelling wordt samengesteld en ingericht door het redactieteam van de Corona-archives. De Passage blijft open tot en met 30 augustus.


On March 18 Nieuw Dakota made an Open Call to artists to reflect on this extraordinary period in text and image. Since then the reactions have been flowing in, and our curatorial team has been making a daily selection for social media. In the meantime the website www.corona-archives.com and accompanying archive www.nieuwdakota.beamlab.nl have gone live. 

From July 12 Nieuw Dakota will make a summer set up which the public will be able to walk through. The Passage is the first physical meeting for the public with the Corona-archives. It is going to be a special set up that aims to provide an overal view and an impression of the Corona-archives so far. The exhibition will be put together and set up by the editorial team of the Corona-archives. The Passage will be open until August 30.