Thomas Möhlmann – “Hooglied”

Thomas Möhlmann (1975) is dichter, redacteur, organisator en schrijfdocent. Hij publiceerde de dichtbundels De vloeibare jongen (2005), Kranen open (2009), Waar we wonen (2013) en Ik was een hond (2017). Samen met Ellen Deckwitz en Ingmar Heytze schreef hij de bundeling gedichten en columns Game of Poems. Gedichten van IJs en Vuur (2019). Zijn werk werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en de Jo Peters Poëzieprijs en bekroond met de Dunya Poëzieprijs en de Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs. Momenteel werk hij aan Momo – Een liefdesverhaal, de lyrisch-epische weergave van een fataal genderfluïde liefdesdebacle.

1 Bruid en bruidegom

Ik heb een dankbaar lichaam
ik heb lippen die wachten op haar kus

zij heeft zoute schouders, dijen als pilaren,
haar huid is uit het zachtste binnenwerk
van een appelboom gesneden, zij is

een appelboom tussen de beuken in het bos,
voor haar blijf ik middenin de distels zitten,

ik wil het veld zijn waarin zij kan gaan liggen
het gras dat haar stut, mijn klaverblad lispelt
haar tot rust, ik heb een dankbaar lijf, lippen
die wachten op de hoefslag van haar kus.