Migrating Textile, the senses in jeopardy: 23 mei – 15 juni

Maja Bajevic, Women at work – Under Construction, 1999

Migrating Textile: the senses in jeopardy
Eylem Aladogan, Maja Bajevic, Razan Hassan, Katerina Sidorova, Preta Wolzak

Opening: donderdag 23 mei 17:00 – 20:00 uur
Tentoonstelling: 24 mei – 15 juni
Curator: Catherine E. van Olden, assistent: Philippa Driest 

Niets is zo aaibaar en verleidelijk als textiel, vooral in een tijdperk als nu, waarin de technologie een grote rol speelt, en de zintuigen in gevaar lijken te zijn. Textiel met haar diversiteit in soort en structuur vertelt een verhaal. De expositie Migrating Textile is de tweede grote interdisciplinaire en internationale expositie geïnitieerd door stichting Save the Loom. Het vertelt het verhaal van verbinding, identiteit en historie. Migrating Textile toont aan de hand van een aantal geselecteerde kunstenaars hoe de weefsels van mensen met hun omgeving een nieuwe betekenis krijgen en hoe groot de invloed van migratie op hun artistieke praktijk is. Migrating Textile toont het werk van vijf kunstenaars, die elk op hun eigen wijze verbonden zijn met verschillende culturen en textiel. Unieke verhalen laten zien hoe identiteit beinvloed wordt door mobiliteit, culturele aanpassing en hoop op een betere toekomst. De expositie verbeeldt textiliteit door geborduurde, geweven en gevlochten werken te tonen; in abstracte zin laat zij zien dat elke gemeenschap een weefsel is met de mens als belangrijk component.

Migrating Textile is de tweede internationale, interdisciplinaire tentoonstelling geïnitieerd door  stichting Save the Loom.www.savetheloom.nl 
Facebook / Instagram