Staat van de Straat: 13 mei – 24 juni

Sculpturen die verwijzen naar heipalen worden de grond in geslagen. Afvalbakken en kliko’s gaan open en dicht, de wind waait, straatgeluiden, een hartslag: de straat leeft! De spectaculaire multimedia installatie Noord, Staat van de Straat is vanaf 13 mei bij Nieuw Dakota te zien. Met de tentoonstelling toont kunstenaarsduo J&B de liefde voor de straat in een serie nieuwe werken. Samen met leerlingen uit het stadsdeel heeft J&B alle uitingen van de straat, zoals stickers, graffiti, posters en banners, gedocumenteerd op een interactieve plattegrond. Noord wordt steeds minder groen, Team Zwarte Piet, Gado Gado, mijn verf jouw muur en Only Deep Within You I Am Alive zijn slechts een paar voorbeelden van lokale uitingen vermengd met universele maatschappelijke issues die J&B verwerkten in een bonte, multimediale installatie, waarmee de bezoeker van Nieuw Dakota wordt omgeven en bevraagd.

Speciaal voor de tentoonstelling en in samenwerking met We Like Art, maakte J&B een multiple. 

In de media:

Download (PDF, 255KB)

   Installatieoverzicht Noord, Staat van de Straat, J&B, 2018

  Noord, Staat van de Straat, J&B, 2018