A World Away – SummerShow winnaars 2017: 10 – 19 november

‘A World Away’ toont werk van SummerShow winnaars Neil Fortune, Niek Peters en Daniel Mullen en zal van 10 tot en met 19 november te zien zijn. In de tentoonstelling ligt de nadruk op de verbinding tussen de drie kunstenaars; hoewel zij ieder uniek zijn in hun werkwijze en ideeën, delen zij hetzelfde verlangen naar een utopische wereld – een wereld waarin zij  hun toevlucht vinden. Een plek waarin alter ego’s zich steeds ontwikkelen en waar het woord dystopie niet voorkomt. Deze wereld bestaat slechts in de eigen beleving. Neil Fortune, Niek Peeters en Daniel Mullen geven elk een andere invulling aan hoe deze wereld eruit zou moeten zien. En dat is precies wat deze tentoonstelling zo bijzonder maakt. Uiteindelijk kiest iedereen toch een andere  vormgegeven wereld! Het drietal vraagt zich hardop af: Hoe ziet uw toevlucht eruit?

Aan de derde editie van de SummerShow namen afgelopen zomer 140 kunstenaars deel. De tentoonstelling is een initiatief van en vond in juli plaats in de ruimtes van Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects. De prijs is een 10-daagse tentoonstelling bij Francis Boeske Projects. De juryleden bestaande uit Ella van Zanten, Josien Pieterse, Reyn van der Lugt en Lieven Hendriks kozen Neil Fortune en Niek Peters als winnaars. De winnaar van de publieksprijs is Daniel Mullen.

Tentoonstelling: 10 – 19 november
Opening: 10 november 17:00 – 20:00 u

Daniel Mullen, Departing, 2017, acryl op canvas, 180 x 170 cm

Neil Fortune, The golden crush on a apple pie, 2017, textiel, 100 x 75 cm

Niek Peters, Untitled, video still, 2017, HD animatie