Making Waves: 2, 3 & 4 juni

9o9In het weekend van 2,3 en 4 juni vindt in Nieuw Dakota het eerste Making Waves evenement plaats met verschillende kunstwerken en activiteiten rondom de Vlag van Compassie. Op 2 juni is de presentatie van het boek Compassion, A Paradox in Art and Society en een debat over de relatie tussen kunst, publiek en het publieke domein, in samenwerking met Valiz en het Lectoraat Art and Public Space/Rietveld Academie. Op 3 juni is het Making Waves diner: een uitdagende avond met performance, kunst en dans. 

Boekpresentatie Compassion: A Paradox in Art and Society
Vrijdag 2 juni 17:00

Het boek Compassion: A Paradox in Art and Society (Jeroen Boomgaard, Rini Hurkmans, Judith Westerveld) verkent welke plaats een kunstwerk kan innemen in het publieke domein, hoe het de aandacht kan richten op ethische vraagstukken in de samenleving en hoe het individuen en groepen kan aanzetten tot actie. Uitgangspunt hierbij is een verkenning van het conceptuele kunstwerk Vlag van Compassie, geïnitieerd door Rini Hurkmans. Het boek wordt samen met Being Public uitgegeven door Valiz en LAPS/Rietveld onder de noemerMaking Public en op 2 juni gepresenteerd met een programma over de relatie tussen kunst, publiek en het publieke domein.Binna Choi, directeur van Casco (Utrecht), Steven ten Thije, curator bij het Van Abbemuseum (Eindhoven) en Josien Pieterse, directeur van Framer Framed (Amsterdam) gaan met elkaar in gesprek over de relatie tussen kunst, instelling, en publiek. Wat betekent het publiek voor kunstinstellingen en in het bijzonder voor kunstinstellingen die opereren op het grensvlak tussen kunst en maatschappij? Laurie Cluitmans, curator en schrijver, zal het gesprek leiden.
 
Making Waves diner
Zaterdag 3 juni 19:00 u
Het Making Waves diner is een avondvullend programma rondom de Vlag van Compassie, met performances van Rosa Sijben, Margit Odems, Suzanne Bernardt, Sarah Mei Herman en Didi Lehnhausen en werken van Tobias Karlsson en Rini Hurkmans. De avond wordt afgesloten met ‘the energy movement trip’ van Revé Terborg en Lucinda Wessels. Fabiola Veerman zal ter plekke de Making Waves radioshow maken, die als podcast op Amsterdam FM te beluisteren is.

Het hele programma en het diner samen kosten € 35. Er zijn nog een paar plekken vrij. Reserveer snel!

Open de pdf, kies je donatie en reserveer je plek!


Suzanne Bernardt, Idem Dito (detail), 2017

Vlag van Compassie
Vlag van Compassie is een conceptueel kunstwerk dat mensen uitdaagt om het begrip compassie te duiden en de Vlag daarvoor te gebruiken. Ze spoort mensen aan om een positie in te nemen over ethische vraagstukken. De Vlag, bestaande uit een golvende, goudgele horizontale baan midden in een wit veld, beweegt zich al meer dan 10 jaar binnen en buiten de kunstwereld. Iedereen kan de Vlag aanschaffen en inzetten om zichtbaar te maken hoe hij/zij denkt over compassie. Het is een Vlag voor en van iedereen. De Vlag is een instrument om uiting te geven aan het algemeen menselijke gevoel van compassie, onafhankelijk van politieke, religieuze, sociale of culturele instellingen en van ras of geslacht.

Vlag van Compassie
140 x 100 cm  – € 45,00
70 x 50 cm  – € 25,00

Pin Vlag van Compassie
€ 10,00

Manchetknopen Vlag van Compassie
€ 35,00

Making Waves bij Amsterdam FM (vanaf minuut 50)

www.flagofcompassion.com
Volg de Vlag van Compassie op facebook