Na het daverende succes van de eerste editie in 2015, leverde de open-call van 2016 weer veel aanmeldingen op.  Een deskundige jury maakte uit alle inzendingen een selectie, die te zien was Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects. Het was een mooie mix van kunstwerken in verschillende media, representatief voor de diversiteit en veelkleurigheid van het culturele klimaat in Amsterdam Noord, en kenmerkend voor de groei van Amsterdam Noord als cultureel stadsdeel.

Lef van Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects om hun deuren en blikveld open te stellen voor iedereen. Ik won als jonkie naast Bert Theunissen, en later kwam Valerie van Leersum daarbij als publiekswinnaar. Die winnaarstentoonstelling was een waanzinnige kers op de taart. Maar het begint bij die eerste stap: je werk een keer laten zien in zo n goeie expositieruimte. Blijft er wat van over of verzuipt het? Van de jury mocht het blijven, gelukkig.
Roos van Haaften –   juryprijswinnaar 2015