Start-up – AKI Fine Art painting

Wat is de relatie tussen een kotsende monnik, ergens in de Himalaya, een jonge Engelsman, Kim Jong Il, Willem van Oranje, een tweebenige haai met een erectie, de Griekse zanger Papaioannou en de heilige maagd Maria? Tussen een fietstocht door de weilanden, de dood van een prostituee, de verveling zelf, een uitgevouwen melkpak en een pijnlijke familiegeschiedenis? Op het eerste gezicht zou je zeggen dat die relatie niet bestaat, maar het zijn stuk voor stuk motieven in het werk van de 18 kunstenaars, wiens werk te zien was in de tentoonstelling Start-up – AKI Fine Art painting, van 10 januari tot en met 7 februari 2016.
Het individuele werk van de 18 kunstenaars toonde een enorm rijke verscheidenheid aan benaderingen van thematiek, medium en houding, maar juist de dynamiek van de groep heeft het werk omhoog gestuwd; door elkaar uit de dagen, elkaars posities te bevragen en de intensiteit waarmee gewerkt is steeds te verhogen. Heeft de ene de andere nodig om zich beter te ontwikkelen? Weerklinkt de echo van de een door in het werk van de ander? Deze vragen vormden het uitgangspunt van de tentoonstelling Start-up. Anders dan een ‘best of graduates-show’ toonde Start-up een hele lichting kunstenaars, die samen is gevormd, binnen een afdeling en academie. Start-up vormde zo een startpunt, een tentoonstelling van uitgangspunten, waarmee de toekomst werk aangegaan.
Met werk van: Annelies Gesquièrre, Carina Schüring, Caroline Krajenbrink, Claudia Schölling, Duo_yfv_247 (Daniel Wunn/ Julian Fricke), Eli Zegers, Glenn Plaisir, Hannes Lichte, Kimon Kyrligitsis, Lisanne Langenberg, Maike Eilers , Mascha Peter, Nora Axnick, Peter Pohlmann, Sira Zika en Suzanne Haarhuis
Curator: Arjan van Helmond

Start-up werd ondersteund door AKI en Gemeente Enschede