NulNu

NulNu liet jonge onderzoekende kunst zien waarin, net als bij de kunstenaars van de internationale Nul / ZERO-beweging — de inspiratiebron van ycca —, een radicale benadering van kunst en werkelijkheid voorop staat. De tentoonstelling toonde een zorgvuldige keuze uit het werk van de Nederlandse Annesas Appel en de Chinees Lu Xinjian.

Op het eerste gezicht lijkt hun werk abstract, maar dan blijkt dat de beeldtaal heel dicht bij de kern van ons besef komt. Zij hebben gemeen dat ze trachten de wereld vorm te geven in visuele systemen. Appel doet dat door getekende vormanalyses van landkaarten, Lu door iconisering van plattegronden. Appel neemt landsgrenzen en meren, terwijl Lu zich concentreert op de groeisporen van de stad.

De tentoonstelling liet ook een aantal werken zien van de Nulkunstenaars Henk Peeters en Herman de Vries. NulNu was zo een toevoeging op de tentoonstelling ZERO: LET US EXPLORE THE STARS die van 4 juli  tot en met 8 november in het Amsterdamse Stedelijk Museum plaatsvond.

Op zondag 11 oktober 2015 om 16.00 uur opende Margriet Schavemaker, Hoofd Collecties en Onderzoek Stedelijk Museum Amsterdam de tentoonstelling. De tentoonstelling is een samenwerking met stichting ycca (yssel centre for contemporay art) en duurde van 11 oktober ot en met  8 november 2015.

NulNu werd mede mogelijk gemaakt door Loyens & Loeff