Het magnetische noorden / Theater van de tijdelijke evacuatie

Onder de naam Het Magnetische Noorden ontwikkelen de kunstenaars Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis beeldende acties rond maatschappelijk relevante thema s en voeren die samen met bewoners van Amsterdam-Noord op diverse locaties uit. Na de zomer zijn registraties van deze performances en ontregelende acties te zien tijdens een tentoonstelling, Theater van de tijdelijke evacuatie, in Nieuw Dakota. De afgelopen weken was Het Magnetische Noorden o.a. actief op de NDSM-werf, bij de Willem I sluis in het Noord-Hollands kanaal en op de Nieuwendammerdijk die bezocht werd door De Dichter, die alles dichter bij elkaar zette.

HET MAGNETISCHE NOORDEN wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Noord, Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds, Stichting NDSM-werf, Bart Janssen en Eduard de Geer, in samenwerking met Coöperatie TAAK.