Kunstwaard 2014

Zoek je een nieuw thuis voor een oude liefde? Zijn jullie uit elkaar gegroeid? Nieuw Dakota veilt op 18 december kunstwerken die toe zijn aan een nieuwe eigenaar. Nieuw Dakota doet een oproep aan kunstverzamelaars om werk te laten veilen tijdens de tweede editie van Kunstwaard.

Nieuw Dakota wil met de veiling het plezier en de passie van kunst verzamelen laten zien. Speciale aandacht wordt aan jonge verzamelaars gegeven waarmee we het kopen van kunst ook bij jonge mensen willen stimuleren. De opbrengst van de veiling wordt besteed aan de realisatie van een langgekoesterde wens: een make-over van de achtertuin van Nieuw Dakota naar een ontwerp van kunstenaar Maze de Boer. Ook willen we in 2015 een programma van interactieve activiteiten over het verzamelen van kunst organiseren. Door een werk aan te bieden voor de veiling of een werk te kopen help je Nieuw Dakota deze twee doelen te verwezenlijken.

Nieuw Dakota roept (kleine) kunstverzamelaars op werk aan te bieden voor deze tweede editie. De eigenaar bepaalt zelf een minimumprijs, deelt in de winst maar kan ook een deel als gift aan Nieuw Dakota geven. De opbrengst van de veiling zet Nieuw Dakota o.a. in voor een langgekoesterde wens; de make-over van de achtertuin van Nieuw Dakota naar een ontwerp van kunstenaar Maze de Boer .

Aanmelden van te veilen werken kan tot 21 november via info@nieuwdakota.com. Alle aangeboden werken worden geselecteerd door een deskundige commissie .

Tijdens de eerste editie in 2012 verruilden onder andere werk van Henk Visch, Keith Haring en Marcel Pinas van eigenaar. De prijzen varieerden tussen de €150,- en € 10.000.