STEUN ONS

Making Waves – Vlag van Compassie

april 1, 2017  |  Algemeen, Tentoonstellingen, Verwacht

Making Waves
2, 3 & 4 juni

Het eerste weekend van juni lanceert Nieuw Dakota de Vlag van Compassie in Amsterdam Noord. Deze lancering van de Vlag van Compassie begint met Making Waves: een denderend programma op 2, 3 en 4 juni met performances, films, kunstwerken, lezingen en rondetafelgesprekken. Los van het bezoeken van dit programma kun je ook deelnemen door de Vlag van Compassie te kopen en bijvoorbeeld de Vlag voor uw deur te laten wapperen. Daarnaast kan ook deelgenomen worden aan het Making Waves Diner op zaterdag 3 juni: het diner is een kunstwerk dat gaat over het verbinden en verdelen. Door deel te nemen aan het diner als gast, wordt je vanzelf deel van het kunstwerk. Vlag van Compassie zal op deze avond in verschillende vormen aanwezig zijn. Daarbij vindt een programma van performance en film plaats. Wil jij graag bij dit bijzondere diner aanwezig zijn en daarmee de activiteiten van Making Waves steunen, reserveer dan nu snel een plek voor de (voorverkoop) prijs van 75 euro via info@nieuwdakota.com!

Vlag van Compassie
Vlag van Compassie is een conceptueel kunstwerk dat mensen uitdaagt om het begrip compassie te duiden en de Vlag daarvoor te gebruiken. Ze spoort mensen aan om een positie in te nemen over ethische vraagstukken. De Vlag, bestaande uit een golvende, goudgele horizontale baan midden in een wit veld, beweegt zich al meer dan 10 jaar binnen en buiten de kunstwereld. Iedereen kan de Vlag aanschaffen en inzetten om zichtbaar te maken hoe hij/zij denkt over compassie. Het is een Vlag voor en van iedereen. De Vlag is een instrument om uiting te geven aan het algemeen menselijke gevoel van compassie, onafhankelijk van politieke, religieuze, sociale of culturele instellingen en van ras of geslacht. Veel verschillende mensen –individuen en groeperingen– over de hele wereld hebben de Vlag van Compassie al ingezet, om zo uitdrukking te geven aan hun gedachten en gevoelens over compassie en dus over ethiek.

Making Waves
Making Waves is een reeks evenementen rondom Vlag van Compassie, dat wordt georganiseerd door jonge makers. Tijdens dit weekend zijn er verschillende kunstwerken die verbonden zijn aan Vlag van Compassie te zien en te beleven. In het performance programma zit ook een bijzonder diner, waar de gasten deel zullen zijn van een kunstwerk. Een van de evenementen is een rondetafelgesprek naar aanleiding van het boek  “Compassion, A Paradox in Art and Society” dat dan voor het eerst publiek wordt gepresenteerd.