STEUN ONS

Home Is Where You Fit – MG&M Collective: 27 augustus – 8 oktober

mei 30, 2017  |  Algemeen, Tentoonstellingen, Verwacht

“De voeten die lopen naar dromen kennen geen wanhoop. De voeten die op de grond lopen gaan naar de hemel. Onze voeten leiden ons altijd naar onze dromen”

– Mosab Anzo, geïnspireerd door The Red Model (1934) van Rene Magritte

“Het leven staat u niet toe waar u maar wilt. Met de eerste dromen verwijst het leven naar dit teken. Oorlog brengt u ruïne, teleurstelling en mislukking. Je leven en dromen zullen tussen twee keuzes zijn; de eerste optie is waarover je droomde, de tweede  is wat het leven voor u kiest. Een van hen vertelde me op een dag dat je in het midden van de hand zit. Maar je zit op de middelvinger.”

– Mosab Anzo, geïnspireerd door Boat van Morgan Betz

Home Is Where You Fit
Na een intensieve periode van creatieve samenwerking tussen Mosab Anzo, een uit Syrië gevluchte kunstenaar, en het kunstenaarsduo Gil & Moti, tonen we van 27 augustus tot en met 8 oktober het resultaat van deze nieuwe, artistieke en experimentele groep: MG&M Collective. De tentoonstelling Home is Where You Fit  bevraagt esthetische, inhoudelijke en mentale aspecten van oorlog, trauma, onthechting en integratie. De samenwerking MG&M Collective werpt een verfrissend licht op engagement in de kunst en stelt de betekenis van activisme en performance opnieuw aan de orde.
In de aanloop naar de tentoonstelling lichten we al een tip van de sluier op met de publicatie van de serieIdeeën Zijn Regenwolken. Wekelijks bezocht MG&M Collective een tentoonstelling in Nederland, variërend van hedendaags, historisch en iconisch. Deze culturele reis resulteerde in een reeks van afgedrukte foto’s voorzien van korte teksten. Tekst en beeld bieden een verrassend perspectief van Mosab Anzo op de tentoongestelde kunstwerken.

Home Is Where You Fit wordt mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van: