SUPPORT US

Home Is Where You Fit – MG&M Collective: August 27 – October 8

June 3, 2017  |  Exhibitions, General, Upcoming

“De voeten die lopen naar dromen kennen geen wanhoop. De voeten die op de grond lopen gaan naar de hemel. Onze voeten leiden ons altijd naar onze dromen”

– Mosab Anzo, geïnspireerd door The Red Model (1934) van Rene Magritte


Home Is Where You Fit
Na een intensieve periode van creatieve samenwerking tussen Mosab Anzo, een uit Syrië gevluchte kunstenaar, en het kunstenaarsduo Gil & Moti, tonen we van 27 augustus tot en met 8 oktober het resultaat van deze nieuwe, artistieke en experimentele groep: MG&M Collective. De tentoonstelling Home is Where You Fit  bevraagt esthetische, inhoudelijke en mentale aspecten van oorlog, trauma, onthechting en integratie. De samenwerking MG&M Collective werpt een verfrissend licht op engagement in de kunst en stelt de betekenis van activisme en performance opnieuw aan de orde.
In de aanloop naar de tentoonstelling lichten we al een tip van de sluier op met de publicatie van de serieIdeeën Zijn Regenwolken. Wekelijks bezocht MG&M Collective een tentoonstelling in Nederland, variërend van hedendaags, historisch en iconisch. Deze culturele reis resulteerde in een reeks van afgedrukte foto’s voorzien van korte teksten. Tekst en beeld bieden een verrassend perspectief van Mosab Anzo op de tentoongestelde kunstwerken.

Home Is Where You Fit wordt mede mogelijk gemaakt door: